Welkom op jesfahoy!

Op deze site vind je al het nieuws over het 5e Juniorsongfestival dat gehouden wordt op 8 december in Ahoy Rotterdam. We volgen de voorrondes uit de 18 landen en besteden ook aandacht aan achtergronden en de historie van het festival. Daarbij is jullie inbreng onmisbaar, door te reageren op artikelen help je om dit log nog leuker en beter te maken.Neem tijdens het reageren de regels in acht. Je kan reageren door op reacties te klikken onder aan een bericht. Van tijd tot tijd zullen er ook momenten zijn dat je ergens op kan stemmen! Veel plezier verder tijdens het bezoeken van de site. En hopelijk tot ziens!

zaterdag 6 oktober 2007

Zusjes vertegenwoordigen Nederland met Adem in, adem uit!!De drie zusjes Lisa(13),Amy(11) en Shelley(11) hebben met het vrolijke nummer Adem in, Adem uit de nationale finale van het Junior Eurovisie Songfestival gewonnen met het maxium aantal punten van de drie juries.


De avond begon met Famke die volgens Yes-R minder goed zong dan vorige week. Zij werd gedeeld laatste met 23 punten. Maar ''als ze echt iets wil dan komt ze er wel''!
Daarna mochten wildcard winnaars Serge&Dion optreden, de broers werden door Sipke-Jan en de hele buurt verrast toen ze hoorden dat zij de wildcard hadden gewonnen. Hun nummer is een ode aan hun jongste broertje. De jongste Dion antwoord op de vraag: Wat is belangrijk als jullie het podium opgaan, met: ''Het is belangrijk dat de microfoon het doet'' Iets wat ik zelf wel grappig vond. Hun nummer zat erg goed in elkaar en is tekstueel gezien ook erg grappig. Gordon vond het nummer helemaal geweldig en zou het wel op single uitgebracht willen zien.
Daarna was het de beurt aan een ander duo, de vrienden Nigel&Renaldo. Het parool was niet zo te spreken over hun in een artikel. Het nummer had nooit uitgekozen mogen worden, omdat het te seksueel getint zou zijn. Nikki Plessen was fan van ze en zei dat ze wel eens bij TMF konden optreden.
Toen was het tijd voor een ballad gezongen door de 12-jarige Zanna van Vorstenbosch of simpelweg Zanna. Het meisje volgt sinds haar 10e pianolessen en componeerde haar liedje Zeg me wereld op de piano. Het nummer doet qua tekst en setting(Zanna neemt plaats achter een mooie vleugel) denken aan For van Jord, de noorse inzending van 1988. Maar qua muziek is het heel anders. Een goede tweede plaats voor deze meid!
De avond werd springend afgesloten met het vrolijke nummer Adem in, adem uit. Een leuk niemendalletje met een vlotte tekst en swingende melodie. Ook die drie zusjes staan heel uitbundig op het podium en dat heeft hen zeker ook veel punten opgeleverd!
De uithalen waren ook prima gezongen.

Na afloop van de vijf liedjes was het tijd om de telefoon te pakken en te stemmen op de favoriet. Sipke-Jan wees er nog even op dat 50% van de SMS en belinkomsten ten goede kwamen aan Unicef, waar hijzelf voorzitter van was. Onder het motto van: Stem dan steun je Unicef, werd het bellen en SMS-en gerechtvaardigd.

En dan het leukste en spannendste moment van de avond: De puntentelling. De eerste punten werden gegeven door de kinderjury onder leiding van Tom:

7 Serge&Dion- Jij hoort bij ons
8 Famke- Als je echt iets wilt
9 Nigel&Renaldo-Tril met die bil
10 Zanna-Zeg me wereld
12 Lisa,Amy en Shelley- Adem in, adem uit!

Voorzitter Gordon kwam de punten van de f**ck jury geven zoals hijzelf al lachend tegen presentator Sipke-Jan zei. In het frans werden de results bekend gemaakt:

7 Serge&Dion- Jij hoort bij ons
8 Famke- Als je echt iets wilt
9 Nigel&Renaldo-Tril met die bil
10 Zanna-Zeg me wereld.
12 Lisa,Amy en Shelley- Adem in, adem uit!

De belangrijkste punten werden traditioneel door de winnares van vorig jaar gegeven en dat was dus Kimberley.

7 Famke- Als je echt iets wilt
8 Renaldo&Nigel- Tril met die bil
9 Serge&Dion- Jij hoort bij ons
10 Zanna- Zeg me wereld
12 Lisa,Amy en Shelley Adem in, adem uit!

De totaaluitslag is dan als volgt:

1. Lisa, Amy en Shelley-Adem in, adem uit 36
2. Zanna- Zeg me wereld 30
3. Renaldo&Nigel- Tril met die bil 26
4. Serge&Dion- Jij hoort bij ons 23
5. Famke-Als je echt iets wil 23

Geen opmerkingen: