Welkom op jesfahoy!

Op deze site vind je al het nieuws over het 5e Juniorsongfestival dat gehouden wordt op 8 december in Ahoy Rotterdam. We volgen de voorrondes uit de 18 landen en besteden ook aandacht aan achtergronden en de historie van het festival. Daarbij is jullie inbreng onmisbaar, door te reageren op artikelen help je om dit log nog leuker en beter te maken.Neem tijdens het reageren de regels in acht. Je kan reageren door op reacties te klikken onder aan een bericht. Van tijd tot tijd zullen er ook momenten zijn dat je ergens op kan stemmen! Veel plezier verder tijdens het bezoeken van de site. En hopelijk tot ziens!

maandag 24 september 2007

Eerste halve finale trekt nog weinig kijkers

De eerste halve finale van afgelopen zaterdag heeft slechts 328.000 kijkers getrokken. Die kijkers zagen hoe Renaldo&Nigel met Tril met die bil en Amy,Shelley en Lisa doorgingen met Adem in,adem uit.

De presentatie was in handen van Sipke-Jan Bousema die ook de internationale finale zal gaan presenteren. De vakjury bestond uit Gordon,Yes-R en Monique van der Werff. Daarnaast was er ook een kinderjury en kon het publiek na afloop van de optredens stemmen op zijn favoriet.


Ik wil rocken
De avond werd geopend door de rockende Demira die met haar achterhoekse accent slecht verstaandbaar was. Normaal hoeft niet te vrezen voor deze zoete rockster want bij elke jury eindigde ze op de eenalaatste plaats. Ik wil rocken gaat over het feit dat Demira dingen wil doen die volwassenen wel mogen zoals naar de kroeg gaan.

Tril met die bil
Het debacel van dit jaar werd gevormd door de twee jongens Nigel en Renaldo die met een geheel onverstaanabaar lied toch door wisten te dringen naar de finale. Persoonlijk vind ik dat dit soort nummers ergens 6 feet under horen, maar blijkbaar vinden een vakjury(met Yes-R) het wel goed genoeg er 10 punten aan te geven. Mocht dit heen gaan, dan verbrand ik mijn ticket.

Geef elkaar nu een hand
Tess was de beste zangeres van de avond en moest het met 1 puntje verschil afleggen tegen de rappende jongens. Haar liedje was dan wel erg vredelievend getint, qua zang en style klopte het helemaal. Ik heb geen valse noot gehoord en dat kan ik nu niet bepaald zeggen van tril met die bil, alhoewel je dat natuurlijk geen zingen kan noemen. Hopelijk krijgt Tess de wildcard, stemmen kan na afloop van de tweede finale op www.juniorsongfestival.nl

Ik ben verliefd
Jelle is niet echt verliefd maar zingt hier toch over. Hoewel het refreintje best aardig klinkt, wordt het op den duur erg vervelend. Ook de dansers irriteren op een gegeven moment. Jelle moest het helaas doen met een laatste plaats.

Adem in,adem uit.
Een erg vrolijk liedje gezongen door 3 zusjes, waarvan er 2 een tweeling zijn. Adem in adem uit is een vrolijk niemendalletje dat gaat over de opwarming van onze aarde. De dames wonnen de halve finale glansrijk en zij maken dan ook veel kans om ons land te vertegenwoordigen.

Na afloop werd het gezamelijke nummer: Laat ons zijn wie we zijn nog even ten gehore gebracht en toen was het tijd voor de puntentelling. Tom ,bekend van de BZT-show, maakte namens de kinderjury de punten bekend en die waren gelijk aan die van de vakjury. De publieksjury beloonde Tess met 10 punten, terwijl de andere juries daar 9 punten aangaven. Helaas kwam ze net 1 puntje tekort voor een directe kwalificatie.

De tabel hieronder geeft van links naar rechts de punten van de: Kinderjury,vakjury en publieksjury met helemaal rechts de totaaluitslag.

1. Lisa, Amy en Shelley - Adem in, adem uit 12 12

12 36
2. Renaldo & Nigel - Tril met die bil
10 10

9 29
3. Tess - Geef elkaar nu een hand 9 9

10 28
4. Demira - Ik wil rocken 8 8

8 24
5. Jelle - Ik ben verliefd 7 7

7 21Geen opmerkingen: