Welkom op jesfahoy!

Op deze site vind je al het nieuws over het 5e Juniorsongfestival dat gehouden wordt op 8 december in Ahoy Rotterdam. We volgen de voorrondes uit de 18 landen en besteden ook aandacht aan achtergronden en de historie van het festival. Daarbij is jullie inbreng onmisbaar, door te reageren op artikelen help je om dit log nog leuker en beter te maken.Neem tijdens het reageren de regels in acht. Je kan reageren door op reacties te klikken onder aan een bericht. Van tijd tot tijd zullen er ook momenten zijn dat je ergens op kan stemmen! Veel plezier verder tijdens het bezoeken van de site. En hopelijk tot ziens!

vrijdag 7 september 2007

Frida Sanden dolgelukkig met zege!

Vorig jaar won Molly Sanden de Zweedse finale van het JESC. En nu is het de beurt aan haar zusje om met de zege naar huis terug te keren. In december vindt de finale van het JESC plaats in Rotterdam.

Het werd een close finish voor de 13-jarige Frida Sanden. Slechts 1 procent voorsprong op de groep 2times2. Derde werd Vandela Palmgren.
Tv4.se sprak met Frida vlak na haar overwinning.

Hoe voelt het?
Ongeloofelijk! Het mooiste wat ik heb meegemaakt, het voelt alsof ik droom!

Wat inspireerde je om het winnende liedje te schrijven?
Vorig jaar was ik ook al bezig en kwam ik bij de laatste 60. Ik ging verder met schrijven en neuriede het op mijn mobiel,want ik kan geen instrument bespelen.

Ben je van plan mee te doen met de Zweedse idols?
Absoluut, we zullen wel zien waar het naar toe leidt!

Hoe komt het toch dat het zo goed gaat voor de gezusters Sanden?
Geen idee, ik denk dat we gewoon geluk hebben!

Hoe denk je dat je het zal doen in Rotterdam?
Geen antwoord, ik heb daar nog geen voorgevoel bij.

Dit interview is een vertaling van (www.tv4.se)

Maltezers kiezen opvolger Sophie!

Wie zal Sophie opvolgen? Dat is een vraag die vanavond een antwoord krijgt als in Malta de 16 finalisten met elkaar zullen strijden om een ticket Rotterdam!

Presentatie is in handen van Sean Vella & Christien Haber en voor Sophie is ook een rol weggelegd.
Op het eiland werden 63 inzendingen ingestuurd en daarvan zullen er vanavond 16 van te horen zijn.

01. Song of Nature - Vanessa Gatt
02. Music - Cute
03. Happy Everyday - Whitney Cremona
04. Who Cares - Kylie Coleiro
05. Cartoon Mates - Daniel Testa
06. Wake up - Mariah Mifsud Bonnici
07. Facing the Music - Francesca Zarb
08. I Believe - Ishmael Grech
09. Stolen - Danica Muscat
10. Give me Time - Franklin Calleja
11. My Shining Star - Denise Spiteri
12. Junior Rodeo - Kurt & Domenique
13. New Generation - Kids Mania
14. Super - Damian Buhagiar
15. Life is a Playground - Nicole Azzopardi
16. Fast - Alessia Schembri

De finale begint om 20.40u en duurt tot 23u. Een live-stream is hier te vinden.

(Bron:www.songfestival.web-log.nl)

Unicef en Juniorsongfestival slaan handen ineen!

Hieronder een persbericht zoals te lezen is op het forum van songfestival.web-log.nl

06-09-2007 - Dit jaar vindt er in het kader van het Junior Songfestival een heel bijzondere maar ook logische samenwerking plaats: het Junior Songfestival en Unicef slaan de handen ineen.

De presentatie van de live shows is in handen van Unicef's Special Representative Sipke Jan Bousema.

De kijkers van het Junior Songfestival bepalen met hun stem straks bovendien samen met de vakjury's welke kandidaat er door mag naar de finale. En daarmee steunen zij Unicef als vanzelf! Want de helft van alle bel- en sms-inkomsten gaat naar Unicef. Door steun van Unicef kunnen Braziliaanse kinderen uit de sloppenwijken terecht bij de naschoolse opvang. Daar hebben zij een veilige plek om te spelen, krijgen zij onder andere hulp bij hun huiswerk en leren ze over hun rechten. De winnaar van het Junior Songfestival krijgt de mogelijkheid om samen met Sipke Jan Bousema het project van Unicef in Brazilië bezoeken.

Halve finales
Zaterdag 22 september is het zover. Dan brengt de AVRO om 19.00 uur op Nederland 3 live de eerste halve finale van het AVRO Junior Songfestival. Een week later is de tweede halve finale. De vijf finalisten strijden dan om een felbegeerde plek in de finale op 6 oktober. Dit jaar gaat het Junior Songfestival een bijzonder jaar tegemoet want de winnaar van de finale zal Nederland vertegenwoordigen in eigen land. Op 8 december staat Ahoy' op z'n kop en vind het Junior Eurovisie Songfestival in Rotterdam plaats. In totaal gaan vijf liedjes door naar de finale. Vier worden gekozen in de twee halve finales en één liedje krijgt de wildcard. Via juniorsongfestival.avro.nl kan iedereen nog eens extra op zijn of haar favoriet stemmen.

Voor de kinderen in Brazilië! Brazilië is een van de grootste landen ter wereld. Er wonen meer dan 186 miljoen mensen. Mensen met zeer verschillende culturele achtergronden. En met grote inkomensverschillen. Er zijn in Brazilië veel arme mensen. Die wonen in een zogenaamde 'favela', een sloppenwijk. Kinderen die opgroeien in de sloppenwijken zijn vaak de hele dag op straat. Ze wonen meestal wel nog thuis, maar werken om bij te dragen aan het gezinsinkomen. In Brazilië gaan 800.000 kinderen tussen de 7 en14 jaar nooit naar school. En bijna 20 procent van de kinderen die wel naar school gaan haalt nooit groep 8. Vooral in het arme noordoosten van Brazilië blijven veel kinderen thuis of werken om geld te verdienen. Ze blijven analfabeet en maken daardoor weinig kans op een goede baan, waardoor de cirkel van armoede in stand blijft.

Projectinformatie
Unicef helpt deze kinderen in Brazilië met naschoolse opvang. Een voorbeeld van zo'n speciaal opvangcentrum is Casa Pequeno Davi in het plaatsje João Pessoa. Het gebouw van Casa Pequeno Davi staat dicht bij de sloppenwijk. Alle kinderen zijn welkom in het opvangcentrum, de straatkinderen en de kinderen die naar school gaan. Dagelijks bezoeken zo'n 300 kinderen van 5 tot 15 jaar het centrum. Zij krijgen hulp bij het maken van hun huiswerk, en volgen speciale lessen over kinderrechten, discriminatie en geweld. Bovendien kunnen de kinderen er voetballen, muziek maken of een workshop dansen of capoeira volgen. Door deze opvang krijgen de kinderen de kans te leren lezen en schrijven waardoor zij op school duidelijk verbeteringen doormaken. Om de ouders van deze arme kinderen te helpen, krijgen de kinderen bij Casa Pequeno Davi elke dag een warme maaltijd. Zo hoeven zij hun kinderen niet meer uit werken te sturen.

Bouw van scholen
Met steun van Unicef worden bovendien tientallen nieuwe gebouwen voor naschoolse opvang in Brazilië gebouwd. Ook zorgt Unicef voor materiaal zoals muziekinstrumenten en voetbalspullen. Bestaande gebouwen worden met steun van Unicef opgeknapt en er worden douches en sportvelden aangelegd. Daarnaast traint Unicef de leraren, zodat zij de kinderen kwalitatief goed onderwijs kunnen bieden. In Nederland hebben de meeste kinderen de mogelijkheid zichzelf te ontplooien. Door het onderwijs dat zij volgen, de sporten die zij beoefenen en de muziek die zij kunnen maken, hebben kinderen de kans zich te ontwikkelen. Unicef helpt arme kinderen in Brazilië met een veilige plek om te leren en te spelen. Zodat ook zij op kunnen groeien tot hun volle potentieel.

Unicef, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties, heeft hulpprogramma's in circa 155 landen en komt wereldwijd op voor de rechten van kinderen. Met als motto 'Kinderen eerst' geeft Unicef Nederland voorlichting over dit werk en werft daar fondsen voor. Daarnaast lobbyt Unicef Nederland voor de naleving van het Verdrag voor de Rechten van het Kind.

woensdag 5 september 2007

Pomozimo Zemlji uit Servische selectie geslingerd.

Slecht nieuws voor componisten Milica Milosavljević en Aleksandar Šindić, de arme Serviers zijn uit de selectie geslingerd. Hun liedje Pomozimo Zemlji is gediskwalificeerd De reden is onduidelijk. Vervanger is Tamare Jovanović die het liedje Putujmo schreef.
(Bron:www.songfestival.web-log.nl)

Georgische deelnemers worden klaar gestoomd!

In Georgie laten ze er geen gras over groeien! Hun eerste juniordeelname moet en zal een goede worden. Sopho wist in Helsinki nog een goede performance neer te zetten en door de Halve finale te geraken, dus nu mag een jongere landgenoot proberen of er misschien nog meer in zit.

De 12 acts voor de finale worden vanaf morgen een maand lang in een muziekinstituut gehuivest. Ze krijgen dagelijks bezoek van bekende Georgische artiesten, die een master class komen geven. Daarnaast volgen er vocale trainingen, wordt aan de act gewerkt en volgen er uitstapjes in het land. De Georgische tv is van de partij om driemaal per week een aflevering van de voorbereidingen de ether in te slingeren. De finale is op 6 okotber.

(Bron:www.songfestival.web-log.nl)

Cyprus maakt finalisten bekend!

Ook op Cyprus kunnen de deelnemers zich klaarmaken voor de strijd. Die wordt op 29 september uitgevochten. De hoofdprijs? Een retourtje Rotterdam. Er zijn alleen titels bekend gemaakt, maar nog geen namen.


01. SOS
02. Mia zoi olo rithmo (Een leven vol ritme)
03. Thelo na grapso mmelodia (Ik wil een melodie schrijven)
04. I zoi mas mia mousiki (Een leven, een muziek)
05. I mousiki dinei ftera (Muziek geeft vleugels)
06. Pediki zografia (Junior schilderij)
07. Soste to perivalon (Red het milieu)
08. Chrisa Ftera (Gouden vleugels).

In totaal werden slechts 26 nummers ingezonden.
(Bron:www.songfestival.web-log.nl)