Welkom op jesfahoy!

Op deze site vind je al het nieuws over het 5e Juniorsongfestival dat gehouden wordt op 8 december in Ahoy Rotterdam. We volgen de voorrondes uit de 18 landen en besteden ook aandacht aan achtergronden en de historie van het festival. Daarbij is jullie inbreng onmisbaar, door te reageren op artikelen help je om dit log nog leuker en beter te maken.Neem tijdens het reageren de regels in acht. Je kan reageren door op reacties te klikken onder aan een bericht. Van tijd tot tijd zullen er ook momenten zijn dat je ergens op kan stemmen! Veel plezier verder tijdens het bezoeken van de site. En hopelijk tot ziens!

maandag 28 mei 2007

Achtien landen in Rotterdam

Het Junioreurovisiesongfestival(JESC) zal net als de editie in 2004 in Noorwegen een recordaantal van 18 landen tellen. Als nieuwkomers komen Armenie,Bosnie-Herzogovina,Bulgarije en Litouwen op het podium. Deelname van rijke westerse landen als Duitsland,Zwitserland en Frankrijk blijft nog steeds uit.

Tijdens het Eurovisiesongfestival(ESF) in Helsinki kwam de EBU al met een lijst van 19 landen op de proppen. Welk land er afgehaakt is, is niet bekend. Wel weten we dat Kroatie gestraft wordt voor het niet live uitzenden van het JESC vorig jaar.
Welke landen wel meedoen zie je hieronder:

01. Armenië (ARMTV)
02. Wit-Rusland (BTRC)
03. België (VRT)
04. Bosnië & Herzegovina (BHRT)
05. Bulgarije (BNT)
06. Cyprus (CyBC)
07. VJR Macedonië (MKRTV)
08. Griekenland (ERT)
09. Litouwen (LRT)
10. Malta (MTPBS)
11. Nederland (AVRO)
12. Portugal (RPT)
13. Roemenië (TVR)
14. Rusland (RTR)
15. Servië (RTS)
16. Spanje (TVE)
17. Zweden (TV4)
18. Oekraine (NTU)

De organisatie van de 4e editie is in handen van de Nederlands publieke omroep AVRO.

1 opmerking:

Anoniem zei

u bedoelt 5e editie!!