Welkom op jesfahoy!

Op deze site vind je al het nieuws over het 5e Juniorsongfestival dat gehouden wordt op 8 december in Ahoy Rotterdam. We volgen de voorrondes uit de 18 landen en besteden ook aandacht aan achtergronden en de historie van het festival. Daarbij is jullie inbreng onmisbaar, door te reageren op artikelen help je om dit log nog leuker en beter te maken.Neem tijdens het reageren de regels in acht. Je kan reageren door op reacties te klikken onder aan een bericht. Van tijd tot tijd zullen er ook momenten zijn dat je ergens op kan stemmen! Veel plezier verder tijdens het bezoeken van de site. En hopelijk tot ziens!

maandag 28 mei 2007

Nederlandse finalisten

De Nederlandse voorrondes waren transparanter als ooit tevoren. Werd normaal gesproken door de AVRO en partners de kaken stijf op elkaar geklemd als het ging om de Nederlandse vertegenwoordiging op het JESF, nu deed de AVRO alles van begin tot eind uit de doeken.

Het feest begon met een serie auditierondes die over verschillende pretparken in Nederland verdeeld werden. Uit 1400 inzendingen werden 130 kandidaten uitgenodigd om hun liedje live te zingen voor een jury. Dat is natuurlijk best lastig, omdat je dan best wel zenuwachtig bent. Maar ook omdat je nog een lange weg te gaan hebt alleer je in de felbegeerde finale staat.

De jury heeft intussen 10 liedjes uitgekozen die mogen deelnemen in de Nederlandse halve finales.
Deze vinden plaats op 22 en 29 september.
De finale is op 6 oktober.
Hieronder de lijst met 10 finalisten, je kunt de liedjes luisteren op de officiele site: www.juniorsongfestival.nl en ook de voorrondes nog eens nabekijken.

Amy (11), Shelly (11), Lisa (12) - Adem in, Adem uit (Fijnaart)Zanna (11) - Zeg me wereld (Amsterdam)


Famke (14) - Als je iets wilt (Delden)Tess (11) - Geef elkaar de hand (Rotterdam)Cher (14), Stephanie (14), Jewel (14) - Switch (Voorhout, Amsterdam en Oegstgeest)Renaldo (13) en Nigel (14) - Trill met de bill (Nijmegen)Serge (14) en Dion (10) - Jij hoort bij ons (Oostzaan)
Gaia (15) - Zingen is leven (Zoetermeer)


Demira (10) - Ik wil rocken ('s-Heerenberg)


Jelle (13) - Ik ben verliefd (Nieuw-Vennep)


Laat in een reactie weten wat je van de opzet en de liedjes vind.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Nigel & Renaldooo!!! Hahaha..

Myn favo muziek =P

Maarja,, laten de beste mogen winnen he!

Hendrik zei

Muziek? Bagger van de eerste orde ja.

Siemm zei

Haha, Bagger van de eerste orde...LOL. Maareh ik ben ook geen fan van ze nee. Ik vind eigenlijk niet zoveel van de liedjes, ik hoop dat ze heel goed bijgespijkerd zijn in die workshops en wat hebben bijgeleerd. De leukste vind ik Demira, die maakt de lachspieren wel goed los en het swingt ook wel, stem is alleen niet echt geweldig. Dan Zanna, heeft dan een vleugel nodig maar moet er ook een keertje achter vandaan komen zodat het even vrolijk wordt maar ze zingt geweldig, net als Tess; zingt heel goed maar heeft begeleiding nodig en een beetje meer drive in het nummer. Dan Amy, Shelly en Lisa zijn ook wel erg leuk maar ik ben meer van de solisten. De jongens vind ik niet zo geweldig, de leukste is dan wel Jelle maar hij gebruikt gewoon geen stem en dat heeft een jongen toch wel nodig om hoog te scoren vind ik. Zo genoeg reactie Hendrik?

Hendrik zei

Prima Siem,de meeste nummers moeten nog geproduceerd worden dus dan klinkt t allemaal wel wat beter denk ik.

Lisanne zei

Ik ben voor mijn gemeentegenootjes :P Lisa, Amy en Shelley dus ;)